Lukumaraton 8.7.2017, päivittyvä postaus

Osallistun tänään ensimmäistä kertaa elämässäni lukumaratonille, jota vetää Kirjan jos toisenkin -blogin Jane. Olen aikaisemmin seurannut mielenkiinnolla muiden bloggajien maratonien etenemistä ja miettinyt, että haluaisin itsekin joskus kokeilla samaa. Tällä hetkellä elämäntilanteeni on melko hektinen, kun kotona pyörii kaksi vilkasta 5-vuotiasta sekä pieni vauva. Siitä huolimatta päätin lähteä tähän lukumaratoniin mukaan ja toivoa, että saisin luettua ainakin hieman normaalia enemmän. Uskoisin, että lukumaraton motivoi pitämään hyvän lukutahdin päällä ja ehkä keskittyminen pelkästään lukemiseen helpottuu, kun ei tule jatkuvasti selattua vaikkapa Facebookia. Mutta katsotaan, miten käy. Yritän olla ottamatta mitään paineita sivumäärien suhteen ja toivottavasti pystyn todella nauttimaan lukemisesta seuraavan vuorokauden ajan.

Lauantai, kello 19:20, maratonin aloitus

Aloitan maratonin jatkamalla jo aiemmin aloittamaani e-kirjaa Filminauha kohtalon käsissä. Kyseessä on neljäs kirja Flavia de Luce -sarjasta, jonka aiemmista osista olen tykännyt todella paljon, vaikka ne ovatkin ehkä hieman alkaneet toistaa itseään.

Hankin vähän aikaa sitten itselleni oikean lukulaitteen e-kirjojen lukemiseen. Aiemmin luin e-kirjoja puhelimesta, mikä oli melko raivostuttavaa pienen näytön ja silmiä rasittavan valon takia. Uusi lukulaitteeni on Elisan Cybook Muse Frontlight, ja ainakin tähän mennessä olen tykännyt siitä kovasti. Kevyt lukulaite sopii mainiosti käytettäväksi samaan aikaan, kun vauva on sylissä tankkaamassa evästä.

Lauantai, kello 21:00

Lukutahti ei ole päätä huimannut. Sain luettua muutaman luvun Flavia de Lucea vauvaa samalla syöttäen. Seuraavaksi on luvassa oma ruokatauko ja sauna. Lukeminen jatkuu vielä illemmalla luultavasti jonkin muun kirjan parissa.

Luettuna tähän mennessä 41 sivua.

Lauantai, klo 23:25

Saunan jälkeen luin isommille lapsille iltasaduksi suosikkikirjailijani Leena Krohnin lastenkirjaa Ihmisen vaatteissa: kertomus kaupungilta. Kirja on kieleltään melko haastava 5-vuotiaille, mutta ihan mukavasti he ovat pysyneet mukana. Tänään lapset jaksoivat kuunnella tarinaa 17 sivun verran ennen kuin uni vei voiton.

Sen jälkeen lueskelin Flavia de Lucea vielä 20 sivun verran. Kohta lähden sänkyyn ja yritän saada vielä jonkin verran luettua ennen nukahtamista.

Luettuna tähän mennessä 78 sivua.

Sunnuntai, kello 10:00

Sain ennen nukkumaanmenoa luettua ainoastaan muutaman sivun Becky Albertallin Simon vs. the Homo Sapiens Agendaa ennen kuin nukahdin.

Aamulla jatkoin Flavia de Lucen lukemista, ja sainkin lopulta luettua koko kirjan. Kirja oli oikein viihdyttävä, mutta kuten aiempienkin osien kohdalla, tuntui se hieman toistavan itseään. Toivottavasti tulevissa osissa hahmoihin ja tarinaan tulee vielä lisää syvyyttä.

Seuraavaksi taidan aloittaa jo pitkään hyllyssäni odottaneen Ernest Hemingwayn Vanhus ja meri -kirjan.

Luettuna tähän mennessä 273 sivua.

Sunnuntai, klo 16:00

Sain juuri luettua Vanhus ja meri -kirjan. Mukavan rauhallinen lukukokemus. Pidin kirjasta todella paljon, vaikka loppupuolella väsymys alkoi painaa ja meinasin nukahtaa viimeisten sivujen aikana. Hemingwayn kirjoitustyyli oli mieleeni, ja luen kyllä jatkossa mielelläni lisää hänen teoksiaan.

Seuraavaksi ajattelin tarttua vielä Stephen Hawkingin Mustat aukot -kirjaan. Siinä on alle 60 sivua, joten saan sen varmaankin luettua ennen maratonin päättymistä.

Luettuna tähän mennessä 406 sivua.

Sunnuntai, klo 17:45

Mustat aukot on nyt luettuna. Kirja vaati aiheensa vuoksi normaalia enemmän keskittymistä, joten 59 sivun lukemiseen meni aikaa. Jouduin lukemaan jotkut kohdat moneen kertaan, kun ne eivät aluksi meinanneet millään aueta. En tiedä, tajusinko kirjasta läheskään kaikkea, mutta aihe ainakin oli mielenkiintoinen.

Maratonia on vielä 1,5 tuntia jäljellä. Ajattelin käyttää ajan kesken olevan Simon vs. the Homo Sapiens Agendan lukemiseen.

Luettuna tähän mennessä 465 sivua.

Sunnuntai, klo 19:20, maraton ohi!

Maraton loppui muutama minuutti sitten. Käytin viimeisen tunnin Simon vs. the Homo Sapiens Agendan lukemiseen. Sain luettua sitä 51 sivun verran. Ihana kirja!

Lopulliseksi sivumääräksi tuli siis 516 sivua. Sivumäärän suhteen minulla ei ollut mitään tavoitteita, joten olen tyytyväinen tähän. Maraton oli oikein mukava kokemus, ja aion todennäköisesti osallistua tällaiseen toisenkin kerran. Julkaisen vielä myöhemmin tänään koostepostauksen. Kiitos kaikille tsemppaajille! ❤

 

 

 

9 kommenttia artikkeliin ”Lukumaraton 8.7.2017, päivittyvä postaus

 1. Lukuloikka sanoo:

  Vau! Katsoin sun aiemmin tänä vuonna luetut kirjat, olet lukenut ihan hurjasti. En ymmärrä miten ehdit.

  Mun kirjalistassa taitaa olla tänä vuonna vasta parisenkymmentä kirjaa, sen verran hektistä on 2- ja 4-vuotiaiden kanssa.

  Sulla on ihanat kuvat täällä:).

  Tykkää

  • Tessa sanoo:

   Alkuvuonna tuli ahmittua kirjoja melkoisella vauhdilla. Nyt vauvan syntymän jälkeen tahti on selvästi hidastunut ja jatkuu varmasti tällaisena pidemmän aikaa. Oon pyrkinyt lukemaan kirjaa joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Se on oikeastaan ainoa sellainen suhteellisen rauhallinen aika lapsiperheessä, jolloin kirjoihin ehtii keskittyä kunnolla. 🙂

   Kiitos kommentista! 🙂

   Liked by 1 henkilö

 2. Mari | Luetut.net sanoo:

  Mulla jäi tällä kertaa lukumaraton väliin. Viime vuonna osallistuin heinäkuussa, mutta nyt oli sen verran paljon kaikkea muuta ohjelmaa, että en edes yrittänyt osallistua.

  Sinä ehdit kyllä lukea ihailtavan paljon. 😊 Mulla on vain yksi lapsi, 7-vuotias, mutta silti tuntuu, että työt ja perhe ahmaisevat ison osan ajasta. Ja onhan mulla toki muitakin harrastuksia kuin lukeminen.

  Tykkää

  • Tessa sanoo:

   Lukumaraton on kyllä ollut ainakin tähän mennessä ihan mukava kokemus. Ei tällaiselle 24 tuntia kestävälle maratonille varmasti kovin usein saa järjestettyä aikaa. Nyt onneksi sain tämän sopimaan kalenteriin, vaikka kyllähän tässä kaikkea muutakin tulee tehtyä samalla, kun lapset ovat myös kotona.

   Lukutahtini on tänä vuonna ollut aiempia vuosia parempi. En vielä pari vuotta sitten, kun lapset olivat pienempiä, lukenut läheskään näin paljon kuin nyt. Jatkossa lukutahti tulee varmasti hidastumaan, kun uusi vauva vie enemmän aikaa. Lukemiselle on kyllä välillä tosi haastavaa löytää aikaa kaiken kiireen keskellä ja aina ei tietenkään jaksakaan tarttua kirjaan, jos on liikaa kiirettä. Mulla ei erityisemmin muita varsinaisia harrastuksia lukemisen lisäksi ole (valokuvausta ja kirjoittamista lukuunottamatta), niin sekin varmasti vaikuttaa asiaan. 🙂

   Liked by 1 henkilö

   • Mari | Luetut.net sanoo:

    Lasten kasvaessa se oma aika tosiaan lisääntyy. Mulla oli lukeminen vähimmillään tytön ollessa 1-2-vuotias. Nyt vuosi vuodelta huomaa, että oma aika lisääntyy lisääntymistään. Nyt, kun lapsi on 7-vuotias, häntä ei jonain päivinä pahemmin kotona näy, touhuaa kavereiden kanssa. Eikä kotonakaan ole niin kiinni äidissä kuin pienempänä. ☺️

    Mulla on vähän sitä vikaa, että vaikka olisi aikaa lukea, ei aina keskittymiskyky ei riitä… Välillä on jotenkin niin hektistä, että se kirjan pariin rauhoittuminen pidemmäksi aikaa tuntuu hankalalta. Ei vain osaa olla paikoillaan ja rauhoittua lukemaan. 😕

    Jään seurailemaan sun lukumaratonin edistymistä ja toivotan tsemppejä. ❤️

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s