Ensimmäinen blogipostaus!

Olen suunnitellut oman kirjablogin perustamista vuodesta 2013 asti. Olen itseasiassa perustanutkin vuosien aikana parikin eri kirjablogia erilaisille blogialustoille, mutta kaikki blogisuunnitelmat ovat yksi kerrallaan kaatuneet milloin mihinkin syyhyn (perheenlisäys, opiskelukiireet jne.). Nyt vihdoin päätin kuitenkin tarttua härkää sarvista ja perustaa blogin – tällä kertaa itselle hieman vieraammalle blogialustalle eli WordPressiin – ja toivoa parasta.

Aloitan tämän blogin pitämisen puhtaasti siitä syystä, että rakastan lukemista ja kirjoja. Olen seikkaillut kirjojen maailmassa siitä lähtien, kun opin lukemaan, enkä usko, että tämä harrastus tulee katoamaan elämästäni ikinä. Kirjat liittyvät vahvasti elämääni myös opintojen ja työn kautta, sillä opiskelen tällä hetkellä kirjasto- ja tietopalvelualaa ammattikorkeakoulussa ja valmistun siis jossain vaiheessa kirjastonhoitajaksi.

Harrastan myös kirjojen keräilyä, ja kasvatankin omaa kirjahyllyäni vaihtelevalla tahdilla. Antikvariaatit, kirpputorit, kirjastot ja kirjakaupat ovat suosikkipaikkojani maailmassa. Voisin viettää tuntikausia tutkien ja penkoen kirjahyllyjä, selaillen sivuja, hipelöiden kirjankansia ja etsien juuri minulle tarkoitettuja teoksia loputtomien kirjavuorten joukosta. Ja voi, miten mahtava fiilis siitä tuleekaan, kun niitä löytöjä vihdoin tekee!

En osaa jaotella kirjamakuani mihinkään lokeroon, koska kirjojen suhteen olen hyvin kaikkiruokainen. Luen klassikoita ja ”haastavampaa” kirjallisuutta siinä missä chick litiäkin. Pääasiassa yritän lukea (omasta mielestäni) hyvää kirjallisuutta, toisin sanoen kirjallisuutta, joka sopii juuri minulle ja juuri siihen hetkeen. Toisinaan se saattaa olla hömppää ihmissuhdelässytystä ja toisinaan taas kunnon aivotyöskentelyä vaativaa tajunnanvirtaa. Fantasiakirjallisuutta en kuitenkaan monista yrityksistäni huolimatta ole oikein oppinut lukemaan  (lukuunottamatta Harry Pottereita) ja dekkareitakin luen harvemmin, mutta pääsääntöisesti olen kaikkien genrejen suhteen avoimin mielin.

Blogin avulla toivon muistavani lukemani kirjat paremmin.  Olen lukenut nuoruudessani kymmeniä kirjoja, joista muistan pitäneeni, mutta nyt kymmenen vuotta myöhemmin en enää muista, mistä kirjat kertoivat. Ja se harmittaa. Käytän nykyään apunani niin Goodreadsia kuin Instagramiakin luettujen kirjojen tallentamiseen, mutta haluaisin löytää vielä jonkin syvemmän keinon lukukokemusten käsittelyyn. Kirjoitan siis tätä blogia, jotta en unohtaisi tarinoita.

Juttuja saattaa tulla toisinaan aiheen vierestä, mutta pääasiassa pyrin keskittymään niihin olennaisimpiin asioihin – tarinoihin.

Lisää tietoa minusta, lukemistani kirjoista sekä lukuhaasteista löytyy ylävalikosta. Löydät minut myös Instagramista nimimerkillä @in_search_of_peter_pan sekä Goodreadsista.

Tervetuloa mukaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Ensimmäinen blogipostaus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s